Soha nem voltam egy nagy 'lisztes', bár a finom foszlós kalácsot imádom húsvétkor. Viszont, ha már szeretek egészségesen táplálkozni, nyilván nem fogok továbbra sem fehér lisztet fogyasztani - ha nem muszáj.
A nemrégiben megrendezett Halloween Partyra is valami egészséges rágcsálnivalón gondolkodtam. A fejemben először az édesanyum által készített fehérlisztes sajtos rudak jelentek meg, amit rengetegszer készítettünk együtt egy családi összejövetel előtt. Most azonban valami ehhez hasonlót szerettem volna felszolgálni, de persze valahogyan átalakítva. Így született meg a rozslisztes rudacska.
Az elkészítése is igen egyszerű, még a kezdő konyhabetyárok is nyugodtan hozzáfoghatnak, garantált a siker! ;)
Rozsrudacskák:
- 2 bögre barnaliszt
- 1 bögre rozsliszt
- 2 tojás
- 1 tojás sárgája
- 4 ek. margarin
- kevés tej
- 1 tk szódabikarbóna
- só
- citrombors
- kömény
- petrezselyem
- fokhagymapor
- szezámmag
- lenmag
- napraforgómag
A lisztet a szódabikarbónával elkeverem. Hozzáadom a fűszereket, a magokat, az olvasztott margarint, a 2 tojást, és egy kevés tejjel összegyúrom. Kinyújtva, hosszú csíkokra vágom. Tetejüket a tojás sárgájával megkenem és szezám maggal megszórom. 180 fokon, 20 perc alatt megsütöm.