Első hallásra biztosan csodálkoznak néhányan, vajon mi is lehet az a karob?
Nemrég keresgéltem a receptek között az interneten, hogy milyen desszertet készíthetnék, ami nincsen tele egy kiló cukorral, de mégis finom, és egészséges. Nos, így találtam rá a karobra.
A karob - másik nevén szentjánoskenyér - színében, állagában és ízében erősen hasonlít a kakaóporra, így lehet helyettesíteni azt. Ezen felül pedig még a kalória tartalma is kevesebb. Személy szerint nekem az íze is sokkal jobban ízlik, valamint sötétbarna színe, amely már majdhogynem feketére színezi a süteményt. Egyszerűen istenien néz ki! :)
Ezt a receptet érdemes kipróbálni, vagyis még inkább a karob port. Igaz, a kakaópor olcsóbb, de azt gondolom, ezt megéri felfedezni. Utána két dolog közül az egyik biztosan bekövetkezik: vagy utálni fogod, vagy sokkal jobban fog ízleni, mint a kakaó. Esetemben az utóbbi történt... :)
Íme az isteni kókuszos karobpite receptje, ami után mi már csak karobot használunk a süteményekbe.
Kókuszos karob pite:
hozzávalók:
- egy bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- fél csésze cukor
- egy harmad bögre karob por
- egy harmad bögre olaj/margarin
- háromnegyed teáskanál szódabikarbóna
- egyharmad bögre víz
A lisztet a szódabikarbónával összekeverem, majd hozzáadom a többi hozzávalót is.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába teszem, tetejét megszórom kókusszal, és 200 fokon 30 perc alatt megsütöm.
Isteni ;)