Karob pite

 2011.11.23. 23:34

Első hallásra biztosan csodálkoznak néhányan, vajon mi is lehet az a karob?

Nemrég keresgéltem a receptek között az interneten, hogy milyen desszertet készíthetnék, ami nincsen tele egy kiló cukorral, de mégis finom, és egészséges. Nos, így találtam rá a karobra.

A karob - másik nevén szentjánoskenyér - színében, állagában és ízében erősen hasonlít a kakaóporra, így lehet helyettesíteni azt. Ezen felül pedig még a kalória tartalma is kevesebb. Személy szerint nekem az íze is sokkal jobban ízlik, valamint sötétbarna színe, amely már majdhogynem feketére színezi a süteményt. Egyszerűen istenien néz ki! :)

Ezt a receptet érdemes kipróbálni, vagyis még inkább a karob port. Igaz, a kakaópor olcsóbb, de azt gondolom, ezt megéri felfedezni. Utána két dolog közül az egyik biztosan bekövetkezik: vagy utálni fogod, vagy sokkal jobban fog ízleni, mint a kakaó. Esetemben az utóbbi történt... :)

Íme az isteni kókuszos karobpite receptje, ami után mi már csak karobot használunk a süteményekbe.

Kókuszos karob pite:

hozzávalók:

  • egy bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • fél csésze cukor
  • egy harmad bögre karob por
  • egy harmad bögre olaj/margarin
  • háromnegyed teáskanál szódabikarbóna
  • egyharmad bögre víz

A lisztet a szódabikarbónával összekeverem, majd hozzáadom a többi hozzávalót is.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába teszem, tetejét megszórom kókusszal, és 200 fokon 30 perc alatt megsütöm.

Isteni ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://amenda.blog.hu/api/trackback/id/tr833407337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása