Fahéjas tortilla rudak

 2011.11.25. 00:00

Ezt a receptet is a Food Channelen láttam, "unalmas" óráimban. Egyébként vicces, hogy szinte állandóan ezt a csatornát nézem, ha bekapcsolom a tévét. Rengeteg finomsággal találkozom, köztük ezzel a desszerttel is.

Egy mexikói étel készítés műsorban figyeltem fel erre a fahéjas finomságra. A hölgy úgy mutatta be, mint a kisfia kedvenc desszertjét, és elmondása szerint nem is szokott holmi cukorkákat, csokoládékat adni neki, mert mindig ezt "követeli".

Az egésznek az alapja a tortilla lapocska. Nos, ő ezt nem készítette el, hanem a gyári csomagot bontotta fel, és azt vagdalta 1-2 cm-es csíkokra. Annyit emelt csak ki, hogy nyilvánvalóan ne kukorica lisztből készültet válasszunk, hanem a sima, egyszerű, finomlisztes verziót. Én azonban nem követtem a vásárlásban, így magam készítettem el a tésztáját, ami valójában pofon egyszerű, és egyáltalán nem is macerás.

Ezt a desszertet egyébként nem önmagában fogyasztják, hanem például vanília fagylalt mellé nagyon ízletes, egy kis eperrel vagy más piros gyümölccsel.

Próbáljátok ki;)

Fahéjas tortilla rudak

hozzávalók a tortillához:

  • harminc deka finomliszt
  • egy teáskanál szódabikarbóna
  • öt evőkanál olaj
  • kis víz
  • pici só

egyéb hozzávalók:

  • cukor
  • fahéj
  • olaj

A lisztet a szódabikarbónál összekeverem, picit megsózom, beleteszem az olajat és kevés vízzel összegyúrom. Nagyon vékonyra kinyújtom, és csíkokra vágom. Bő olajban kisütöm, és azonnal, még forrón, a fahéjas-cukros keverékbe forgatom. Óvatosan bánjunk vele, mert hamar törik! Viszont megéri :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amenda.blog.hu/api/trackback/id/tr43409780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása