Ezt a receptet is a Food Channelen láttam, "unalmas" óráimban. Egyébként vicces, hogy szinte állandóan ezt a csatornát nézem, ha bekapcsolom a tévét. Rengeteg finomsággal találkozom, köztük ezzel a desszerttel is.
Egy mexikói étel készítés műsorban figyeltem fel erre a fahéjas finomságra. A hölgy úgy mutatta be, mint a kisfia kedvenc desszertjét, és elmondása szerint nem is szokott holmi cukorkákat, csokoládékat adni neki, mert mindig ezt "követeli".
Az egésznek az alapja a tortilla lapocska. Nos, ő ezt nem készítette el, hanem a gyári csomagot bontotta fel, és azt vagdalta 1-2 cm-es csíkokra. Annyit emelt csak ki, hogy nyilvánvalóan ne kukorica lisztből készültet válasszunk, hanem a sima, egyszerű, finomlisztes verziót. Én azonban nem követtem a vásárlásban, így magam készítettem el a tésztáját, ami valójában pofon egyszerű, és egyáltalán nem is macerás.
Ezt a desszertet egyébként nem önmagában fogyasztják, hanem például vanília fagylalt mellé nagyon ízletes, egy kis eperrel vagy más piros gyümölccsel.
Próbáljátok ki;)
Fahéjas tortilla rudak
hozzávalók a tortillához:
- harminc deka finomliszt
- egy teáskanál szódabikarbóna
- öt evőkanál olaj
- kis víz
- pici só
egyéb hozzávalók:
- cukor
- fahéj
- olaj
A lisztet a szódabikarbónál összekeverem, picit megsózom, beleteszem az olajat és kevés vízzel összegyúrom. Nagyon vékonyra kinyújtom, és csíkokra vágom. Bő olajban kisütöm, és azonnal, még forrón, a fahéjas-cukros keverékbe forgatom. Óvatosan bánjunk vele, mert hamar törik! Viszont megéri :)