Kelbimbó

 2012.01.23. 16:59

Sokan megrettennek ettől az ízletes kis zöldségtől. Pedig nagyon sok vitamint tartalmaz, éppen ezért igen egészséges. A káposztafélék családjába tartozik, ám egyedi aromája mellett nagyon hasonlít a kelkáposztára. Én kifejezetten szeretem.

Itt, Hágában, nagyon sok helyen láttam már, és érdekes módon inkább frissen fordul elő a boltokban, mintsem lefagyasztva, mint nálunk.

Azonnal vettem is egy csomaggal, és kis gondolkodás után ezt a roppant egyszerű vegetáriánus ételt találtam ki. Egyébként köretnek is kiváló, persze csak a kelbimbó kedvelőknek ajánlom.

Sütőben sült hagymás kelbimbó

Hozzávalók:

  • 1 csomag kelbimbó
  • 3 fej vöröshagyma
  • olívaolaj

  • frissen őrölt fekete bors
  • petrezselyem és/vagy metélőhagyma

Elkészítés:

A kelbimbókat megszabadítom a külső héjaktól, majd megmosom. A vöröshagymákat megpucolom, és felezett karikákra vágom. A kelbimbókat beleteszem egy műanyag fedeles dobozba, meglocsolom olívaolajjal, majd alaposan összerázom, hogy mindenhol legyen rajta. A jénai aljára teszem az alufóliát. Erre jön az alsó réteg hagyma, só, bors.

Majd a kelbimbók. Ezt is megsózom, megborsozom. Ízlés szerint metélőhagymát vagy petrezselymet is hinthetünk rá. Én az előbbit választottam mindkét rétegnél.

200 fokon egy óra alatt alufóliával lefedve puhára sütöm.

Azonnal fogyasztom. ;)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amenda.blog.hu/api/trackback/id/tr133741210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása