Sokan megrettennek ettől az ízletes kis zöldségtől. Pedig nagyon sok vitamint tartalmaz, éppen ezért igen egészséges. A káposztafélék családjába tartozik, ám egyedi aromája mellett nagyon hasonlít a kelkáposztára. Én kifejezetten szeretem.
Itt, Hágában, nagyon sok helyen láttam már, és érdekes módon inkább frissen fordul elő a boltokban, mintsem lefagyasztva, mint nálunk.
Azonnal vettem is egy csomaggal, és kis gondolkodás után ezt a roppant egyszerű vegetáriánus ételt találtam ki. Egyébként köretnek is kiváló, persze csak a kelbimbó kedvelőknek ajánlom.
Sütőben sült hagymás kelbimbó
Hozzávalók:
- 1 csomag kelbimbó
- 3 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- só
- frissen őrölt fekete bors
- petrezselyem és/vagy metélőhagyma
Elkészítés:
A kelbimbókat megszabadítom a külső héjaktól, majd megmosom. A vöröshagymákat megpucolom, és felezett karikákra vágom. A kelbimbókat beleteszem egy műanyag fedeles dobozba, meglocsolom olívaolajjal, majd alaposan összerázom, hogy mindenhol legyen rajta. A jénai aljára teszem az alufóliát. Erre jön az alsó réteg hagyma, só, bors.
Majd a kelbimbók. Ezt is megsózom, megborsozom. Ízlés szerint metélőhagymát vagy petrezselymet is hinthetünk rá. Én az előbbit választottam mindkét rétegnél.
200 fokon egy óra alatt alufóliával lefedve puhára sütöm.
Azonnal fogyasztom. ;)