Afrika

 2011.11.22. 22:50

Azt hiszem, életem egyik legjobb döntése volt, hogy eljöttem Dél-Afrikába, és egy cseppet sem bántam meg, hogy otthagytam a munkahelyem. Ilyen lehetőség, hogy négy hónapot tölthetek egy ilyen távoli földrészen, ritkán adatik meg egy ember életében. Ennyi idő alatt olyan sok mindent meg lehet tudni egy országról, amit egy pár hetes nyaralás alatt nem érünk el. Bár jól érzem magam Johannesburgban, azért nem laknék itt egy életen át. Mondjuk nyilván azért, mert mégiscsak európai létemre nehezen tudok elfogadni egy másik kultúrát. Bár az ételeikkel, azt kell hogy mondjam, szívesen ismerkedem, és továbbra is imádok enni, és imádom az új ízeket kipróbálni.

Éppen ezért ideálisnak éreztem, valami afrikai recept elkészítését. Így bukkantam rá, az afrikai kókuszos pitére, amit már kétszer is megsütöttem, és azóta még inkább fokozódott a kókusz iránti szerelmem. Nagyon finom és egyszerű ez a sütemény, és aki valóban szereti a kókuszt, annak igazi gasztronómiai élményben lehet része.

Másodszorra gondoltam, egy kicsit továbbfejlesztem az eredeti receptet, így kerültek rá az eperdarabok, és lett kakaópor a tésztájában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De ami tény az tény, ez mégiscsak finomabb Afrikásan. :)

És akkor íme a recept: 

Afrikai kókuszos pite

hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj/ margarin
  • 5 dkg porcukor
  • fél tk. sütőpor/ szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • csipet só
  • kevés víz

hozzávalók a töltelékhez:

  • 2 dl víz
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg kókusz
  • 8 dkg vaj
  • 1 tk. vanília aroma
  • fél citrom reszelt héja
  • 2 ek. citromlé
  • fél kk. szerecsendió
  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • baracklekvár

A tészta hozzávalóit összemorzsolom a margarinos, szódabikarbónás, sós, cukros liszttel. Beleütöm a tojás, és egy-két evőkanál vízzel összegyúrom. Ezek után egy kapcsos tortaformába belelapítom.,majd hűtőbe teszem.
A töltelékhez a vizet a cukorral sziruppá főzöm. Hozzáadom a vaníliát, a kókuszreszeléket, a margarint. Ha langyosra kihűlt, beleteszem a citromreszeléket, a citromlevet, a tojást, a tojássárgáját, és simára keverem.
A tésztát kiveszem a hűtőből, vékonyan megkenem a baracklekvárral, majd ráöntöm a tölteléket.
180 fokon aranybarnára sütöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://amenda.blog.hu/api/trackback/id/tr413404702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása