Mungóbab

 2012.01.23. 10:54

A mungóbab sajnos Magyarországon nem annyira elterjedt növény, pedig nagyon magas a B és C vitamin-, valamint vastartalma. Könnyen emészthető, és szinte ugyanúgy készíthetünk belőle levest, főzeléket, vagy akár pástétomot.

Amikor a múlt héten, a kínai negyedben, betérve egy ázsiai mindenes boltba megpillantottuk ezt a zöld mungó babot, nem sokat időztünk a döntéssel: ebből bizony főzelék lesz. Hasonlóan készül, mint a hagyományos babfőzelék, bár ízében inkább a lencséhez hasonlítható.

Mungó zöldbab főzelék


Hozzávalók:

  • 400 g mungó zöldbab
  • kevés tej
  • pici ecet
  • fehérbors
  • babérlevél
  • pirospaprika
  • metélőhagyma

Elkészítés:

A babot egy éjszakára beáztatom. Másnap átmosom és friss vízben felteszem főzni, körülbelül egy órára, vagy amíg megpuhul. Megsózom, babérleveleket teszek bele. Amikor megfőtt, leöntöm a kicsivel több, mint fele vizet róla és visszateszem a tűzre. Teszek bele pirospaprikát, fehérborsot. Tejet öntök hozzá, és addig kevergetem, amíg besűrűsödik. Természetesen lehet bele tenni rántást, én nem nagyon szoktam. Összefőzöm, a végén, ha kell, ecetet teszek hozzá. A tetejét megszórom egy kevés metélőhagymával.

A képet azt mutatják, valóban ízletes lett :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amenda.blog.hu/api/trackback/id/tr193740364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása