Csigák

 2011.11.25. 02:29

Egyik hétvégén Durbanbe látogattunk el, a gyönyörű Indiai óceán partjára. Mondanom sem kell, milyen jól éreztük magunkat, és mennyire csodálatos élményben volt részünk már akkor is, amikor reggeli közben a vízre merenghettünk.

Viszont, mint általában, most is ki kellett találnom valami útravalót, hogy ne halljunk éhen a hosszú utazás alatt. Meg hát, nyilván azért is, mert imádok kísérletezni. Így születtek meg a spenótos és húsos csigák.

Igazán ízletesre sikeredett. Viszont a mennyiséget még gyakorolni kell, hiszen akkora adag készült, hogy még az óceánparti strandon is azt tömtük magunkba :)

Spenótos és húsos csiga

hozzávalók a tésztához:

  • egy bögre barnaliszt
  • egy bögre rozsliszt
  • egy bögre fehérliszt
  • egy evőkanál szódabikarbóna
  • négy evőkanál paradicsompüré
  • öt tojás
  • tíz evőkanál olívaolaj
  • bors
  • fokhagyma
  • petrezselyem
  • kevés tej

A lisztet a szódabikarbónával elkeverem, majd hozzáadom a többi hozzávalót is, és összegyúrom. Kinyújtom, és miután rákentem a tölteléket, feltekerem. Késsel csigaszeletekre vágom, és a kivajazott, kilisztezett tepsire fektetem, aranybarnára sütöm.

spenótos töltelék:

  • egy doboz fagyasztott spenót
  • besamel: olaj, liszt, tej

Elkészítem a besamelt, majd megfokhagymázom, megsózom. Hozzákeverem a kiolvasztott spenótot, és összefőzöm néhány perc alatt.

húsos töltelék:

  • fél kg darálthús
  • olívaolaj
  • só, bors
  • paradicsompüré

A darált húst az olívaolajon megpirítom, megfűszerezem, és hozzáadom a paradicsompürét. Puhára főzöm.

Egyébként nagyon sokféleképpen lehet még ízesíteni, megtölteni a csigákat, az egész csupán csak a fantázián múlik. ;)


A bejegyzés trackback címe:

https://amenda.blog.hu/api/trackback/id/tr643409914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása