Múlthéten vettem egy halom narancsot, legyen már itthon valami gyümölcs. A mennyiség azonban túl soknak bizonyult, ezért azt találtam ki, felhasználom a vasárnapi ebédhez. Méghozzá a csirkemellel hoztam össze.
Mondhatom, nem ez volt az utolsó alkalom, hogy ezt készítettem el. Isteni lett! :)
Narancsos csirkemell
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
6 darab narancs héja
6 darab narancs
1 darab narancs leve
1 ek vaníila aroma
2 ek cukor
olívaolaj
só
pici chilipaprika
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A narancsok héját lereszelem, a húsukat kockákra vágom, a másik két darab levét pedig kifacsarom. Az olíva olajon fehérre puhítom a felkockázott húst, megfűszerezem, megcukrozom. Amikor már majdnem kész, hozzádobom a narancshéjat, narancsokat, levet. Együtt főzöm őket a hús puhulásáig. ;)