Ha már a gyümölcsöknél tartottunk, folytassuk is innen. Igen, tudom, ez nem holland étel, de majd az is következik nemsokára.
Most valahogyan kedvet kaptam a desszert készítéshez, ami eddig nem volt jellemző. Kivételt képeznek persze az első évekbeli főzős élményeim, mivel mindenki a desszerteknél kezdi szakács pályafutását. Aztán vagy továbblép, vagy elmegy cukrásznak :) Nos, én továbbléptem, annyira nem kedvelem az édességkészítést. Sokkal inkább kihívásnak tekintem a főételek rejtélyeit , azonban ez a narancs most nagyon megfogott. Kiabáltak az üvegtálból, kérlek, tegyél minket a sütőbe! Én pedig megkegyelmeztem egy árvának, és felhasználtam őt ehhez a finomsághoz. Nem túl édes, mert azt nem szeretem, de mégis kitűnő harapnivaló, akár második fogásnak is beillik.
Narancsos álom :)
Hozzávalók:
- 1 narancs
- 2 tojás
- 10-15 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tej
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverem, és beleteszem a narancs reszelt héját is. Egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntöm a tésztát, majd beleszórom a felkockázott narancshúst. 200 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütöm.
Ennyi. :)