Rice

 2012.03.15. 11:19

Mennyi minden jut eszünkbe erről a szóról: rizs. Hihetetlen, hogy mennyi felhasználási módja van ennek a csodálatos gabonának. Az előételtől kezdve a desszertig szinte minden fogásban tálalhatjuk. Gondoljunk csak Ázsiára, ahol egy ember évente átlagosan 150 kg rizst eszik meg. Nos, nincsenek is úgy elhízva az ott élők, mint más földrészeken.

Nekem is a kedvenceim közé tartozik a rizs, bár én már inkább a barna rizst kedvelem, mintsem a fehéret. De használok rizslisztet is, na és persze rizstésztát.

 

A rizstészta, más néven üvegtészta, sokkal finomabb, könnyebb étel, ezért ha van rá mód, inkább ezt választom. A minap is ebből készítettem ebédet, és elmondhatom, hogy isteni lett. Próbáljátok ki! ;)

Cukkinis rizstészta

Hozzávalók:

  • 1 csomag rizstészta
  • 1 cukkini
  • 1 szál póréhagyma
  • olíva olaj
  • medvehagyma
  • fél kk só
  • fél kk frissen őrölt fekete bors
  • 1 kk curry
  • 1 kk garum masala
  • 1 kk koriander

Elkészítés:

A rizstésztát forró vízzel leöntöm, hogy ellepje. 10 percig fedő alatt hagyom, majd ha megpuhult, leszűröm. A cukkini végeit levágom, karikákra vágom, majd olíva olajon megpárolom. Hozzáadom a szintén karikákra vágott póréhagymát, és megfűszerezem.

 

Kis vizet öntök hozzá, majd fedő alatt puhára párolom. Ha elkészült, hozzákeverem a rizstésztát. Jó étvágyat! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://amenda.blog.hu/api/trackback/id/tr1004318186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása